12 lépéses technika, hogy betartsd az újévi fogadalmaid

Nagy Bence

Nagy Bence

Mindjárt itt az új év, mindenki fogadkozik. Biztos te is tettél már fogadalmakat és valószínűleg nem sikerült őket betartani. Az emberek 92%-a elbukja az újévi fogadalmait. Az ilyenkor klasszikus lefogyok, leteszem a cigit, egészségesebben élek és hasonló társaik mindenkinél előfordultak már. Mit kéne tenni annak érdekében, hogy tényleg betartsuk, amit megfogadunk? Nincs olyan módszer, ami tökéletesen működik, de lehet segíteni benne, hogy nagyobb valószínűséggel érjük el céljainkat.
Az itt bemutatott 12 lépést, ha elvégzed nagyobb eséllyel érheted el a céljaid.

Írd le

A legfontosabb dolog, hogy le kell írni, ez a titok alapja. Azok az emberek, akik leírják a céljaikat sokkal nagyobb eséllyel érik el őket. Amikor leírod a céljaid, az agyad tudatalatti része sokkal aktívabban dolgozik azon, hogy be is tartsd őket.

30 perc alatt meg tudod csinálni és óriási befolyással lehet az életedre. Kezd el egyből, miután elolvasod a cikket vagy írd be a határidőnaplódba vagy valamilyen telefonos applikációba, jegyzetbe, hogy mikor fogod megcsinálni. Ne ess abba a hibába, hogy ohh majd valamikor megcsinálod, mert nem fogod.

1. Készíts egy Google Dokumentumot

Ha nincs Google fiókod, csinálj egyet. Nagyon jó eszközöket csinálnak, egyszerű őket használni és ráadásul ingyenes is. Azért fontos, hogy ne Word-be vagy valamilyen szövegszerkesztőbe írd, mert el fog veszni.

2. Csinálj külön fejezeteket az 1 éves, 10 éves és életcéljaidnak

3. Írj le 6-8 célt, mindegyik kategóriába

Férjen ki minden egy oldalra. Nagyon fontos, hogy mérhetőek legyenek a céljaid, hogy tudd, elérted-e őket vagy nem. Ne azt írd, hogy le fogok fogyni, hanem pl. 55 kg leszek 22% testzsírral stb.

4. Nyomtasd ki 2 példányban

5. Írd őket alá

6. Keretezd be

uj_ev_cel

7. Tegyél ki egy példányt a hálószobádba, ahol mindig látod

8. Tedd ki a másik példányt a munkahelyeden (ha nem akarod a munkahelyeden kirakni, hagyd ki ezt a lépést)

9. Mutasd meg a legközelebbi barátaidnak a céljaid

10. 2015. december 26-31 között értékeld ki az eredményeket

11. Értékelés

Jelöld a megfelelő színnel, hogy mit értél el az elmúlt évben.

Zöld – minden sikerült
Sárga – 50+ sikerült
Piros – 50-nál kevesebb sikerült

12. Minden évben csináld meg, frissítsd a fogadalmaid és figyeld meg a fejlődésed

Úgy alakítsd a célokat, hogy kb. 66%-t tudd elérni. Ha többet érsz el akkor nem elég törekvőek a céljaid. Ha kevesebbet, akkor nem tettél meg minden a siker érdekében.

Nagyon fontos, hogy ne csak egy kósza papírra dolgozz vagy csinálj a gépeden egy szövegfájlt, amit már 2 hét múlva elfelejtesz. Látnod kell mindig a céljaid, hogy ne felejtsd el őket és folyamatosan táplálja a tudatalattid.

Nagy Bence

Nagy Bence