Hideg diétás proteines meggyleves

Nagy Bence

Nagy Bence

És tudjátok milyen az igazi gyümölcsleves (jelenleg még csak meggyleves)? Hideg. És persze gyümölcsöt nem csak nyomokban tartalmaz! De mindezt még tudjuk tetézni! Ugyanis a mi levesünk nemcsak egy szimpla folyékony szénhidrátforrás  – hanem proteinben gazdag formulában csörgedezik a tányérunkba!

Hozzávalók:

(egy szingli adag – ha párosan élsz, akkor duplázd!) 🙂

  • 300 g magozott meggy
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 30 g vaníliás vagy gyümölcsös protein
  • fahéjdarabok
  • szegfűszeg
  • édesítő – ha szükséges
  • 1 citrom karika
  • + annyi víz, amennyi bőven ellepi a meggyet

Elkészítés

A meggyet kimagozzuk majd a citrom, a szegfűszeg és a fahéj társaságában felrakjuk főni annyi vízzel, ami már szépen belepi a meggyszemeket.

Ha összeforraltuk őket, akkor húzzuk le a tűzről. Szedjünk ki pár meggyszemet, és turmixoljuk össze a joghurttal és a proteinnel.

Célszerű pár evőkanál forró vizet is hozzámerni a hőkiegyenlítés végett, majd úgy visszakeverni. Forraljunk rajta még egyet, majd kész is. Tálaljuk hidegen!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Forrás: Fanni

Nagy Bence

Nagy Bence