Karácsonykor nem csak az ünnepi vacsorára tudunk egészségeset és finomat főzni, de a reggelit is igazán egyedivé tehetjük egy-egy különleges és egészséges szendvicskrémmel!
Ízletes hagymás tojáskrém
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 ek. Mustár
- 1 kis fej lilahagyma
- 4 szál újhagyma
- kevés só
Elkészítése:
Rendkívül egyszerű az elkészítése, mert a tojásokat csak meg kell főzni – nem túl keményre – majd a sárgáját kivesszük és villával összetörjük. A fehérjét apróra vágjuk és a sárgájához adjuk hozzá. A tejfölt elkeverjük a mustárral és hozzáadjuk ezt is a tojáshoz. Ízlés szerint sózzuk, majd beletesszük az apróra vágott lilahagymát és újhagymát. Ezután az a legjobb, ha 24 órára hűtőbe tesszük, majd pirítósra vagy puffasztott búzaszeletekre kenve tálaljuk.
Zöld diós juhsajtkrém friss pirítóson
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg juhtúró
- 20 dkg fetasajt
- 1 dl tejföl
- fél deci extra szűz olívaolaj
- feketebors
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg Golden Food zölddió
Elkészítése:
1. A fetasajtot, a juhtúrót és a tejfölt simára keverjük egy konyhai tálban, robotgéppel is csinálhatjuk, úgy egyszerűbb. Hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot, a felaprított petrezselymet, majd a durvára vágott zölddiót beleforgatjuk.
2. A krémet friss pirítósra kenhetjük, tetejét zölddió szeletkékkel és petrezselyemmel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!