6 különbség az álmok és célok között

Nagy Bence

Nagy Bence

Arra vársz, hogy az álmaid beteljesüljenek és megváltoztassák az életed? Hiába teszed, ha nem cselekszel. A céljaid  és az út amin közben végighaladsz fogják megváltoztatni az életed. Lehet, hogy közhelyes, de ez az igazság.

Ne álmaid legyenek, hanem céljaid

„Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel a megvalósítás irányába.” – Bo Benett

Az előző idézet írja le legszebben és legegyszerűbben a cikk lényegét. Nézzünk meg 6 különbséget az álmok és a célok között.

1. Az álmok könnyűek, ingyen vannak, a céloknak ára van.  Az álmok csak a képzeletedben léteznek. Az álmaidnak célokká kell alakulniuk. Az álmok nem válnak valóra, ha nem teszel értük semmit. A célokért tenni kell. Idő, pénz, erőfeszítés és izzadság. Te mivel fogsz fizetni a céljaidért? Álmodozhatsz a szexi testről az ágyban feküdve csipszet zabálva, de hidd el nem fog eljönni. Tegyél érte!

2. A céloknak van határidejük, míg az álmok csak álmok. A céloknak van egy időkorlátja. Az álmok örökké tarthatnak, de lehet, hogy nem fognak valóra válni.

cél_álom1

„A célok álmok határidővel”

3. A céloknak eredményük van, az álmoknak nincs. Meg akarod változtatni az életed, a munkád, az egészséged? A célok segítenek benne. Kelj fel és csinálj valamit, ami közelebb visz hozzá. Ha a seggeden maradsz, nem fog történni semmi.

4. Az álmok tudnak inspirálni, de a célok meg tudják változtatni az életed. Az álmaid tudnak motiválni és inspirálni, de csak a célok tudják megváltoztatni az életed.

5. A céljaid eléréséhez kemény munkára van szükséged. Az álmaidhoz csak képzelőerőre.

6. Az álmaid kitágítják a képzelőerőd. A célok az életed. Az álmok nagyobb álmokhoz vezetnek. A célok a életed teszik nagyobbá. A képességeid ésa törekvéseid örökké megváltoztatják az életed.

Ne legyél olyan, akinek csak álmai vannak! Szedd össze magad, alakíts ki célokat és tegyél érte, hogy valóra váljanak.

Gondolkodj el: Melyik az az álmod, amelyet céllá kell alakítanod?

Nagy Bence

Nagy Bence