És tudjátok milyen az igazi gyümölcsleves (jelenleg még csak meggyleves)? Hideg. És persze gyümölcsöt nem csak nyomokban tartalmaz! De mindezt még tudjuk tetézni! Ugyanis a mi levesünk nemcsak egy szimpla folyékony szénhidrátforrás – hanem proteinben gazdag formulában csörgedezik a tányérunkba!
Hozzávalók:
(egy szingli adag – ha párosan élsz, akkor duplázd!) 🙂
- 300 g magozott meggy
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 30 g vaníliás vagy gyümölcsös protein
- fahéjdarabok
- szegfűszeg
- édesítő – ha szükséges
- 1 citrom karika
- + annyi víz, amennyi bőven ellepi a meggyet
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk majd a citrom, a szegfűszeg és a fahéj társaságában felrakjuk főni annyi vízzel, ami már szépen belepi a meggyszemeket.
Ha összeforraltuk őket, akkor húzzuk le a tűzről. Szedjünk ki pár meggyszemet, és turmixoljuk össze a joghurttal és a proteinnel.
Célszerű pár evőkanál forró vizet is hozzámerni a hőkiegyenlítés végett, majd úgy visszakeverni. Forraljunk rajta még egyet, majd kész is. Tálaljuk hidegen!
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Forrás: Fanni