Egészséges szendvicskrémek Karácsonyra!

Nagy Bence

Nagy Bence

Karácsonykor nem csak az ünnepi vacsorára tudunk egészségeset és finomat főzni, de a reggelit is igazán egyedivé tehetjük egy-egy különleges és egészséges szendvicskrémmel!

szendvicskrem_karacsonyra_1-300x225

Ízletes hagymás tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. Mustár
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4 szál újhagyma
  • kevés só

Elkészítése:

Rendkívül egyszerű az elkészítése, mert a tojásokat csak meg kell főzni – nem túl keményre – majd a sárgáját  kivesszük és villával összetörjük. A fehérjét apróra vágjuk és a sárgájához adjuk hozzá. A tejfölt elkeverjük a mustárral és hozzáadjuk ezt is a tojáshoz. Ízlés szerint sózzuk, majd beletesszük az apróra vágott lilahagymát és újhagymát. Ezután az a legjobb, ha 24 órára hűtőbe tesszük, majd pirítósra vagy puffasztott búzaszeletekre kenve tálaljuk.

szendvicskrem_karacsonyra_2-300x225

Zöld diós juhsajtkrém friss pirítóson

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg juhtúró
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 dl tejföl
  • fél deci extra szűz olívaolaj
  • feketebors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg Golden Food zölddió

Elkészítése:

1. A fetasajtot, a juhtúrót és a tejfölt simára keverjük egy konyhai tálban, robotgéppel is csinálhatjuk, úgy egyszerűbb. Hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot, a felaprított petrezselymet, majd a durvára vágott zölddiót beleforgatjuk.
2. A krémet friss pirítósra kenhetjük, tetejét zölddió szeletkékkel és petrezselyemmel díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás

Nagy Bence

Nagy Bence