Szaunavilág

Kapcsolódj ki és relaxálj a wellness részlegünkben.

Finn szauna

Fizikai és szellemi megtisztulás, a lélek és test felüdülésére

A finn szaunák a szaunázás klasszikus élményeit nyújtják. Működéselvei: a kályhával felmelegített forró levegő hatására az emberi test verejtékezni kezd. Finnországban a szauna több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az eredeti finn szauna lényege a szabályozható hőmérséklet és a páratartalom. A hagyományos szauna titka a gőz. A gőz mennyisége egyenes arányban áll a hőfokkal. Általában 90-95 fokra ideális felmelegíteni a kabint.

Az igazi relaxációhoz szaunaolajokat és különböző aromákat használnak. A rendszeres szaunázással elsősorban megelőző és kiegészítő szerepet töltünk be, valamint hozzájárul megromlott egészségi állapotunk stabilizálásához, szervezetünk ellenálló képességének növekedéséhez.

Infra szauna

A frissesség és a vitalitás megőrzésére

A nap energiájának nagy része az infravörös tartományban keletkezik. A kabin az UV-sugárzás helyett az infravörös hősugárzás elvén működik, ami kedvező hatással van az Ön egészségére és közérzetére. Vizsgálatok bizonyítják, hogy az infravörös-technika optimális használata különböző panaszokat pozitív eredménnyel befolyásol.

Az infravörös hőkabinban a test 80%-ban vizet, 20%-ban zsírt, koleszterint és zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint sókat veszít. A természetes és egészséges izzadás révén enyhe, mélyreható, belülről kifelé haladó tisztulási folyamat zajlik le.

Pl: vérkeringési, veseműködési zavarok, reuma, ízületi betegségek, allergia, bőrpanaszok, húzódások, derékfájdalmak, cellulitisz, stressz kezelése, méregtelenítés, immunrendszer megerősítése, sportsérülések kezelésére kiválóan alkalmas.