36 módszer a motiváltság fenntartásához |3. rész

Nagy Bence

Nagy Bence

Motivációfröccs 3. rész. Ha tetszett az első és a második, ezt is biztos értékelni fogod.

25. Jutalmazd meg magad – Minden kis sikerért jutalmazd meg magad. Ez elindít egy csodálatos hatást a tudatodban, ami pozitív gondolatokkal fogja segíteni a tested fejlődését és keményebben fogsz dolgozni, ami minden alkalommal ki fog fizetődni.

26. Definiáld a mozgatórugóid – Amikor kezded elveszíteni a célt, definiáld az indítékaid, miért üldözöd az álmaid, mit jelent az neked? Folyamatosan definiáld miért kell elérned azt, amit akarsz, mi a te MIÉRTed?

27. Ki a hősöd? – Találj valakit, akire felnézhetsz. Ki az, akire szeretnél hasonlítani? Találd meg a hősöd és élj a filozófiája által.

hero-630x300

28. Olvass el egy önfejlesztő könyvet – Millió évnyi tudás van könyvekbe zsúfolva, amelyek elérhetők manapság. Néhány ember eltöltött egy életet hibákkal, balsorssal és diadalokkal. Miért nem teszed a kezed egy ilyen könyvre, ami megvilágítja számodra az alagút végét és inspirál továbblépni?

29. Ott kéne lenned ahol vagy? – A mostani helyzeted nem tart örökké. Léphetsz előre vagy toporoghatsz egy helyben. Milyen irányba kéne mozdulnod? A hozzáállásodnak olyannak kell lennie, hogy minden lépéssel, minden cselekedeteddel egy nagyszerűbb dolog felé lépj.

30. Hagyd abba a bizonytalanságot – Összpontosíts a belső párbeszédeidre. Úgy beszélsz magadhoz, mint egy erős nagy emberhez vagy mint egy kis rozzant falevélhez? Javítsd ki, ahogy magadhoz beszélsz. Használj pozitív szavakat, olyanokat amelyek segítenek erősebbé válni, ami igazán vagy! Mi emberek hihetetlen dolgokra vagyunk képesek, ezt ne felejtsd el.

31. Úgy alkottak, hogy tudj alkalmazkodni – A testünk annyira csodálatos, hogy szó szerint dobj neki bármit, (ne egy traktort) kompenzálni fogja 100× erősebben és addig megy ellene, amíg nem hagyod darabokra esni. A baj az, hogy az elméd 100× gyorsabban adja fel, mint a tested. Mennyivel tud tovább menni, mint amennyit érzel? A tested engedi? Kérdezd meg magadtól és légy őszinte magaddal, volt már olyan hogy túlteljesítettél ebben a szituációban ezelőtt? Ha igen, mire vársz? Ha nem, miért nem nézed meg meddig bírsz elmenni? Az előnye az lesz, hogy magasabb szintre emelkedsz és növekedni fogsz. Elég jó üzletnek tűnik nekem.

32. A küzdelem tényleg a jutalom – A gát ott van, hogy megnézd mennyire érdemled meg a sikert. Minden egyes gát ami eléd kerül, azért van, hogy átugord vagy áttörd. Nem fogja más megcsinálni helyetted. Te vagy az, aki meg tudja csinálni. Ha könnyű lenne, nem lenne olyan nagy élmény, ha teljesíted. Csináld ki a gátakat és mutasd meg ki a főnök.

33. Dobd el a kétségeid – Könnyű arra összpontosítani, hogy milyen nehéz valami, de az igazság az, hogy azért fókuszálunk a nehéz dolgokra, mert kétségeink vannak magunkban. Ne Kételkedj Magadban! Kezdj el kételkedni a félelmeidben inkább. Nevess a hülye gondolatokon, amik megrémítenek valamitől, ami nem is létezik vagy még meg sem történt. Ha a félelmeinkben kételkednénk, az álmaink helyett, képzeld el mennyit érnénk el az életben.

34. Az óra ketyeg – 1440 perc van egy napunkban és ebből mindössze 1080 perc aktív, ha 6 órás alvásidővel számolunk. Te mit csinálsz az 1080 óráddal? Minden sikeres ember, aki ezen a földön járt megtanulta ezt a fontos leckét valamelyik ponton az életében. Mégpedig azt, hogy az idő az esszencia. Használd az időd bölcsen. Hamarabb vége lesz mint gondolnád. Morbid…de igaz.

Time

35. Találj valakit, aki utál – Őrülten hangzik, tudom, de ez tényleg működik. Mutasd meg azoknak, akik nem hisznek benned, hogy nincs igazuk. Ez lehet az üzemanyag, ahhoz hogy 100%-n égj.

36. Egy alkotó vagy – Te alakítod ki a tested, ahogy kinézel, te alakítod a történeteket a fejedben, mindegy hogy jó vagy rossz, te alakítod az érzelmeidet, minden egyes alkalommal valaki mosolyára, ölelésére vagy gúnyolódására. Arra születtél, hogy kialakítsd az életet, amit élni akarsz. Minden, amit eddig elértél az életedben TE irányítottad, te alakítottad a gondolataiddal, viselkedéseiddel, cselekedeteiddel.

Remélem találtál olyan gondolatokat, amelyek segítenek az előrelépésben. Legyél erős és sose add fel!

Nagy Bence

Nagy Bence