36 módszer a motiváltság fenntartásához | 1. rész

Nagy Bence

Nagy Bence

Az elmúlt hónapokban, években a legnagyobb problémám az volt, hogy motivált tudjak maradni. Nagyon sokat olvastam arról mi az, ami motiválttá teszi az embereket.

Joel Brown az Addicted2Success alapítója nélkül nem jöhetett volna létre ez a bejegyzés, annyira tökéletesen összeszedte és mondatokba foglalta a motivációval kapcsolatos módszereket. Övé az egyik legnagyobb sikert, motivációt segítő blog, amelyet már többen meg akartak vásárolni több millió dollárért, de nem adta el, mert szerinte jóval többet ér annál.

Ez egy 3 részes sorozat első része, ami segít megszerezni és megtartani a motivációt. Ha az életedben bármikor kételkedsz magadban, csak gyere ide vissza és olvasd el ismét.

1. Kezdd egy szilárd tervvel – Mi a végső célod? Tudd meg mi az és írd le egy papírra.

2. Ne félj hibákat elkövetni – Bárki, aki valaha sikert ért el, megtapasztalta a kudarcot egy (több) ponton az életében. Tudnod kell, hogy a kudarc a siker egy része.

3. Állíts fel pontos célokat – Dolgozd ki, hogy „Mit” kell tenned és, hogy „Mikorra” kell teljesítened. Tartsd a szemed az eredményen!

4. Nézz utána a megoldásnak – Amikor úttorlaszba ütközöl, menj tovább, ne veszítsd el a pillanatot, alakítsd át a pánikból fakadó energiáidat erővé, mindig van egy új út a megoldáshoz.

Problem_Solution

5. Bukj el többször – A marketing guru Seth Godin szerint „Minél többet buksz, annál többet nyersz”. Bukj el minél többször és végül ott lesz a kincs a szivárvány végén. Ne veszítsd el a reményt.

6. A változás erősebbé tesz – Nem tudsz nőni vagy tanulni anélkül, hogy változz. Valaminek meg kell változnia ahhoz, hogy egy következő szintre léphess.

valtozas

7.  Nézz vissza és lásd meg hova jutottál már most –  Nincs, ami megállítson, ha már elkötelezted magad.

8. Azonosítsd a rossz szokásaid – Jöjj rá milyen szokások lassítanak le. Ha nem tudod kiküszöbölni, le fog győzni és veszíteni fogsz.

bad_habits

9. Várd a sikert későbbre – Tudnod kell, hogy a legtöbbször a siker nem jön azonnal. Soha nem jön semmi nagyszerű könnyen, de ha elérted úgy fogod érezni mint egy millió dollár. Menj tovább!

10. Gondolkodj hosszú távban – Gondold ki magadban,  „Mi az az örökség, amit ez a teljesítmény maga mögött fog hagyni?” Lehet, hogy még most nehéz, de amit most csinálsz egy óriási változásként hathat számodra és a környezetedben lévőkre a későbbiekben.

11. Ne sajnáltasd magad – Ha kemény kihívással találod szembe magad, lépj ki és csináld meg! Tudd, hogy túl tudsz rajta jutni, még akkor is, ha rosszabb kártyákat osztott neked az élet.

12. Tarts pozitív embereket a közeledben – A negatív emberek olyanok mint a méreg, kiszívják belőled az életet. Az utolsó dolog, amire szükséged van egy olyan ember körülötted, aki azt mondja „Ezt lehetetlen megcsinálni”.

A következő hét jövőhéten érkezik.

Nagy Bence

Nagy Bence