36 módszer a motiváltság fenntartásához |2. rész

Nagy Bence

Nagy Bence

Az előző részben 12 motivációs üzenetet olvashattatok. Itt az újabb 12 szösszenet.

13. Higgy abban, hogy a szart is ki kell magadból dolgozni – Ha elhiszed, hogy mindennek könnyen kell jönnie hülye vagy. Tudd meg, hogy ha keményen dolgozol óriási jutalommal jár a jövőben.

14. Képzeld el a jutalmat máshogy – Elveszíteni a reményt? Képzeld el a célt más színben, más irányból, szögből és formából. Tedd teljesen igazivá és vonzóvá az elmédben, olyan vonzó legyen, hogy szinte meg tudd érintene. Ezután menj és szerezd meg. Tapasztald meg milyen, mivel a tiéd!

15. Tanulj meg nevetni a kifogásokon – Az idegesítő negatív gondolatok csak a fejedben léteznek. Tanulj meg nevetni a nevetséges kifogásaidon amelyet hozol, ne hagyd ezek a negatív gondolatok visszafogjanak a sikertől ezentúl.

16. Vigyázz mit prédikálsz – Ez nagyon fontos. Emlékezz az összes emberre, akinek beszéltél a céljaidról, álmaidról. Fogadok könnyen elmondod másoknak, hogy lépjenek tovább mikor eljön az idő. Figyelj rá, hogy ne legyél képmutató. Tartsd magad a szavaidhoz.

hypocrite

17. Muszáj elhinned – Tudd, hogy néha hinned kell magadban, még akkor is ha senki nem hisz benned körülötted, hogy meg tudod csinálni. Szilárdítsd meg a hiedelmeid, megérdemled, meg tudod csinálni!

18. Egy inspiráció vagy – Valaki, valahol figyel téged és a fejlődésed, a sikereid, a teljesítményeid. Akkor is ha ez csak egy ember, te vagy az Inspiráció forrása a számára, hogy elérje a saját sikerét. Ha nem csinálod meg magadért, csináld meg értük!

19. Változtasd meg a belső párbeszéded – Ne mondd többet, hogy talán, lehet, esetleg megcsinálom. Kezdd el azt mondani, hogy Megtudom, Meg fogom, Muszáj megcsinálnom. Ezek a bizonyosság szavai és el leszel képedve mennyire motiválja az agyad, arra hogy cselekedj.

20. Változtasd meg a testbeszéded és testtartásod – Görnyedt vagy épp most? Fogadok rá hogy igen, mert a legtöbb esetben azok vagyunk. Emeld ki a mellkasod, emeld fel az állad és mosolyogja, nevess vagy ordíts. Változtasd meg a gondolkodásod, hogy megváltozzon az állapotod. Soha nem láttam győztest, aki mindig szomorúnak nézett ki.

21. Fókuszálj a siker érzésére – Hogy fogod érezni magad, ha eléred a célod? Képzeld el mennyire izgatottan, felpumpáltan és magabiztosan fogod magad érezni, ha eléred azt, amit megcéloztál.

focus-on-success

22. Találj magadnak egy király mantrát – A mantrád lehet egy állítás, szlogen vagy idézet. Valami, amit TE tudsz használni, arra hogy motiváljon a győzelemre. Sok sikeres sportoló használ mantrát a nagy meccs előtt, ami bizonyítottan segíti az önmotivációt, hogy egy még jobb állapotba kerüljön.

23.  Nincs több rossz kaja – Az étkezés erősen befolyásolja a mindennapi életünket. Ha folyamatosan nehéz, cukros, olajos kajával tömöd a tested az emésztési rendszered túldolgozza magát, így a tested és az elméd is egy lassabb fázisban fog működni. Kezdj el jól étkezni, hogy energikusabb és motiváltabb legyél hosszabb ideig.

24. Rakd össze a himnuszaid! – Csinálj egy lejátszási listát, amitől a szíved ver, a tested zakatol, az adrenalin pumpál és motiválja a tested, hogy egy magasabb szintre lépj. A zene elképesztő hatással van az elmédre. Elég erős hatása van, hogy arra ösztönözze az embert, hogy táncoljon és emelje az aktivitást az agyában. Használd arra, hogy egy magasabb szintre kapcsoljon a motivációd.

Nagy Bence

Nagy Bence